Skriv ut den här sidan

Barn- och Ungdomsteamet

Vi som arbetar i ungdomsteamet på Nacka RehabCentrum är arbetsterapeuter,dietister,fysioterapeuter samt kiropraktor.

Barn- och Ungdomsteamet

Vi som arbetar med barn- och ungdomsteamet är utbildade vårdgivare med kompetens och erfarenhet kring arbete med barn och ungdomar med olika former av problematik. Ett första besök är ofta en kartläggning av problem/bakgrund. Vi ser gärna att föräldrarna deltar om barnet/ungdomn vill detta och lägger tillsammans upp en behandlingsplan just för Er familj. Vi erbjuder behandling både i grupp och individuellt.

Arbetsterapeut - kan hjälpa till att hitta bra rutiner i vardagen och ge råd om hjälpmedel som kan underlätta vardagen.  Arbetsterapeuten kan även vara en läng till skolans personal för stöd i att hitta en fungerande arbetssätt för inlärning samt erbjuda program för träning av arbetsminne. Stöd/träning kan även erbjudas vid svårigheter med praktiska färdigheter tex skriva, knyta skosnören osv.

Dietist - kan hjälpa till att kartlägga näringsintag samt stödja vid ofrivillig viktförändring. Dietisten kan även ge stöd och råd för en sund kosthållning.

Fysioterapeuten - kan göra bedömningar och erbjuda eventuell behandling för barn/ungdomar med exempelvis återkommande smärta, stress, oro, ångest, motoriska svårigheter samt övervikt.